Varsova on Puolan pääkaupunki, mutta usein se jää siltikin etelämpänä sijaitsevan Krakovan varjoon matkakohteena. Seuraavaksi esitellään muutamia syitä sille, miksi Varsovaa ei todellaaan kannattaa jättää pois matkasuunnitelmista Puolassa käydesssä!

  • Varsovan upea ja värikäs vanhakaupunki. Kaupungin historiallisen keskustan juuret ulottuvat aina 1200-luvulle, mutta historiallisten sattumusten vuoksi se on jouduttu rakentamaan lähes kokonaan uudelleen 1900-luvulla.
  • Runsaasti museoita. Yksi suosituimmista museoista Varsovassa on Puolan juutalaisten historiaa käsittelevä museo, joka avasi ovensa yleisölle vuonna 2014 ja käsittelee sodan kauheuksien ohella myös sitä tuhansien vuosien ikäistä historiaa, joka Puolan juutalaisyhteisöllä on takanaan. Toinen suosittu museo on Warsaw Rising Museum, jossa perehdytään ennen kaikkea kaupungin rooliin ja kokemuksiin toisen maailmansodan aikana. Löytyypä tästä museosta muun muassa jäljennöksiä viemäritunneleista, joita Puolan salainen hallitus käytti aikoinaan kaupungilla liikkumiseen.
  • Herkullista ruokaa. Jos Varsovaan saapuu nälkäisenä, ei kovinkaan kauaa tarvitse haahuilla kaupungin kaduilla löytämättä yhtäkään ruokapaikkaa. Kaupunki on tulvillaan paikallisia puolalaisia herkkuja tarjoilevia ravintoloita. Kokeile vaikkapa herkullista ja mukavan täyttävää porsaanrystyä tai vaikkapa välipalaksikin soveltuvia pierogeja, joita kehutaan aina valtavasti.
  • Yllättävän vihreä kaupunki. Varsovasta löytyy huikeita viheralueita, joista vanhimpiin lukeutuu Ogrod Saskin puistoalue .Se on rakennettu jo 1700-luvun alkupuolella. Kaupungin puistot vetävät puoleensa kaikenikäisiä paikallisia ja turisteja nauttimaan sykkivän kaupungin vehreästä puolesta.