Zakopane on Puolan tunnetuin vuoristomatkailukohde, joka sijaitsee etelässä Tatravuorten juurella. Paikkakunnan nimi on tuttu talviurheilun seuraajille, koska siellä järjestetään esimerkiksi mäkihyppykisoja ja muita urheilukilpailuja. Zakopanessa pääsee myös itse harrastamaan talvilajeja, kuten laskettelua, rekiajelua, moottorikelkkailua ja hiihtoa.

Zakopane sopii hyvin myös kesämatkailuun etenkin vaellusreittiensä takia. Kasprowy Wierch -vuorelle pääsee gondolihissillä lähes 2000 metrin korkeuteen. Halutessaan patikoinnin voi aloittaa jo Zakopanen kylästä, mutta hissillä pääsee mukavasti suoraan parhaiden näkymien ja polkujen luokse.

Zakopanen keskustan vieressä on myös Tatravuoria matalampi suosittu Gubalowka-vuori, jonne pääsee funikulaarilla. Sieltä on hyvät näkymät Zakopaneen ja jylhään vuoristoon.

Majoitus Zakopanessa

Zakopanesta löytyy leirintäalueita, kotimajoitusta ja monentyyppisiä hotelleja. Majapaikaksi voi valikoitua boutique hotelli, kylpylähotelli tai vaikkapa Radisson-ketjun viiden tähden hotelli.

Majoituksen sijainti kannattaa valita sen mukaan, mitä haluaa päivittäin harrastaa. Keskustan Krupówki-kadulla on paljon kauppoja ja sen sanotaan olevan puolalaisten näyttäytymispaikka. Sen varrelta löytyy turisteille yksityisten tahojen vuokraamia huoneistoja ja yksi hostellikin.

Villa-tyyppistä majoitusta löytyy Zakopanessa vuoren rinteiltä, jos haluaa olla lähellä luontoa. Laskettelijat ja Kasprowy Wierchillä patikoivat voivat valita majapaikkansa läheltä hiihtohissiä Nosalin alueelta. Maastohiihtäjille on majoituspaikkoja aivan latujen varrelta kaupungin ympäristöstä.

Zakopaneen on myös päiväretkiä Krakovasta, jos ennemmin haluaa majoittua suurkaupunkiin ja nähdä vuoret ja vuoristopaikkakunnan vain pikaisesti. Ajomatka kestää pari tuntia. Samalle reissulle voi yhdistää yöpymisiä sekä Zakopanessa että Krakovassa.