Kun maisemakuvaaja miettii kuvauksille sopivia kohteita, tulevat ensimmäisenä väistämättä mieleen eteeriset tropiikin maisemat turkooseine vesineen ja hiekkarantoineen tai ehkäpä Pariisin muodikkaat kadut. Harva kuitenkaan on vielä löytänyt ehkäpä Euroopan tämänhetkistä kuuminta (ei kirjaimellisesti!) kuvauspaikkaa – Puolaa!

Siis mitä ihmettä, mitä kummaa Puolalla on muka tarjottavana maisemakuvaajalle. Vastaus saattaa yllättää, sillä tosiasiassa Puola on ehkäpä yksi Euroopan monipuolisimmista kohteista. Halusit sitten kuvata loputtomia violetteja laventelipeltoja, tuulimyllyjä auringonkukkien täyttämän pellon keskellä, upeita koskia tai urbaania kaupunkimaisemaa, löydät kaiken tämän yhden maan sisältä. Näistä maisemista saat luotua myytäväksi vaikka minkälaisia taustakuvia eri väreissä – sillä takaamme, että jokaiselle löytyy taatusti jotakin!

Valokuvien myynnillä lisätuottoa

Valokuvien myyminen on monelle maisemakuvaajalle elinehto – tietenkin, sillä tavallisesti valokuvaajasta poiketen maisemakuvaajan kohdalla puuttuvat täysin ihmisasiakkaat, jotka yleensä tuovat valokuvaajalle leivän pöytään. Puola on maisemakuvaajan paratiisi itse asiassa useammastakin syystä – siinä missä kyseessä on Euroopan ehkäpä monipuolisin maa kuvauspaikkojen puolesta, on siinä toinenkin nääntyvän artistin näkövinkkelistä varsin mukava puoli, nimittäin kyseessä on myös yksi Euroopan edullisimmista paikoista matkustaa – myös Suomesta. Sekä matkustaminen että maassa oleskelu on Euroopan tasolla hyvin edukasta, mikä mahdollistaa myös pidemmän kuvausreissun maahan.

Kotitapetista tilaat taustakuvia eri väreissä mihin tahansa sisustusratkaisuun sopivasti. Voit teetättää omasta valokuvasta vaikka tapetin, mikä on maisemakuvaajalle oikein mukava lisätulon lähde asiakkaille myyden. Nykyään muodissa ovatkin nuo “kontrastiseinänä” tunnetut sisustusratkaisut, joissa huoneen kolme seinää ovat yksivärisiä, ja neljäs on peitetty kauttaaltaan valokuvatapetilla. Tällaiseen sisustusratkaisuun Puolan maisemat ovat oivallinen ratkaisu, sillä niiden keskuudesta löytyy aivan jokaiseen sisutukseen jotakin sopivaa. Oli toiveissa sitten minkälainen värimaailma tahansa, Puola tarjoaa taatusti parastaan – eikä näiden maisemien katselu taatusti ala kyllästyttämään! Oli kyseessä sitten puuta ja luonnonvärejä hyödyntävä sisustus tai modernin mustavalkoinen ratkaisu, löytyy Puolan maisemista taatusti jotakin sopivaa.

No mitäs sanot? Pitäisikö ehkä alkaa varailla seuraavaa kuvausreissua maailman monipuolisimpaan ja vieläpä edulliseen kohteeseen? Me olemme aivan samaa mieltä – tämä on sellainen tilaisuus, jota ei todellakaan kannata missata!