Kun saat vieraita kotiisi, kylpyhuoneen siisteys ja viihtyvyys ovat todella ne, mitkä kiinnittävät ihmisten huomion positiivisessa mielessä. Monet sanovat, että kotona pitäisi huolehtia kaikkein parhaiten keittiön ja kylpyhuoneen siisteydestä. Siisteys on toki hyvä peruslähtökohta, mutta jos haluat viedä viihtyisyyden vieläkin pidemmälle, kannattaa kiinnittää huomiota pieniin, ihaniin yksityiskohtiin sekä kauniisiin väreihin. On selvää, että kulttuuri vaikuttaa myös siihen, millaista kylpyhuonetta pidetään yleisesti tyylikkäänä ja trendikkäänä. Suomalaisten ja pohjoismaisten mieleen ovat usein melko neutraalit sävyt, harmoninen ulkoasu ja muutenkin kohtuullisen minimalistinen ote, kun taas etelä-eurooppalaiset suosivat ennemminkin värikästä ja runsaampaa tyyliä. Myös Yhdysvalloissa sisustus on usein runsaampaa, kuin Suomessa. Yhdysvalloissa on myös tavallista muuttaa huoneiden, myös kylpyhuoneen sisustusta vuodenaikojen mukaan. Universaalisti suosittuja yksityiskohtia kylpyhuoneen sisustamisessa on kuitenkin olemassa. Lähes kaikissa kulttuureissa rakastetaan erilaisia tuoksukynttilöitä ja huonetuoksuja. Ne sopivat erinomaisesti kylpyhuoneeseen ja tuovat arkeesi ihanaa luksusta. Ennen oli myös tapana piilottaa esimerkiksi kosmetiikka ja ihonhoitotuotteet visusti kylppärin kaappeihin ja purkkeja ei juurikaan jätetty esille. Ajat ovat muuttuneet, sillä nykyisin monet purkit ovat niin kauniit, että niiden jättäminen kannattaa.

Pienet yksityiskohdat tuovat luksusta kylpyhuoneeseen

Kylpyhuone on ehdottomasti yksi niistä huoneista, jotka saavat sisustuksessa liian vähän huomiota. Tämä on sääli, sillä onhan todella monelle, esimerkiksi asuntoa ostaessa, juuri kylppärin moderni ulkonäkö ja siisteys yksi kaikkein tärkeimmistä kriteereistä. Toinen asia, johon ihmiset monesti sortuvat, on se, että kylpyhuone sisustetaan kerran ja sen jälkeen sisustukselle ei tehdä juurikaan mitään. Miksi et ottaisi iloa irti kylpyhuoneesi sisustamisesta useammin? Kannattaa surffata esimerkiksi netissä ja poimia ihanat syksyn ideat kylpyhuoneen muodonmuutokseen. Sinun ei tarvitse muuttaa kaikkea, vaan jo kauniilla, uusilla käsipyyhkeillä pääset alkuun. Syksyn tullen kannattaa ehdottomasti hakea inspiraatiota väreihin kauniista luonnosta ja tehosteväreiksi sopivat erinomaisesti esimerkiksi murrettu keltainen, oranssi tai punainen. Jos nämä värit tuntuvat liian rohkeilta, voit valita hillitymmät värit ja tuoda sen sijaan ihanaa tunnelmaa herkullisilla huonetuoksuilla.

Huonetuoksut ovat simppeli ja tyylikäs tapa tuoda lisää tunnelmaa kotiisi. Tuoksuilla voi välittää erilaisia tunnelmia ja ne myös rentouttavat mieltäsi. Hauska idea on myös valita huonetuoksu vuodenajan mukaan. Esimerkiksi syksy suorastaan kutsuu kotiisi esimerkiksi omenan, metsän ja marjojen tuoksuja. Metsäinen tuoksu on omiaan sinulle, jos nautit luonnossa liikkumisesta vapaa-ajallasi. Jos puolestaan nautit hyvin puhtaista tuoksuista, esimerkiksi pellavan, meren tuoksut voivat olla sinulle hyvä valinta. Huonetuoksuja on niin monta erilaista, että voit valita niistä omaan makuusi sopivan. Toiset nauttivat tuoksukynttilöiden sytyttämisestä kylpyhuoneeseen, lapsiperheessä taas turvaudutaan usein esimerkiksi tuoksuöljyyn kastettuihin puutikkuihin, jotka levittävät hetkessä haluamasi tuoksun mihin tahansa kotisi huoneeseen. Nostalgista tunnelmaa voi tuoda kuivatuilla kukilla ja lehdillä, jotka näyttävät sitä paitsi todella viehättäviltä kauniissa astiassa. Kutsu siis syksy kotiisi ja karkota pimeys.

Jätä kauniit purkit ja meikkituotteet koristamaan kylpyhuonettasi

Kauniin kylpyhuoneen ei tarvitse välttämättä näyttää steriililtä ja myös tavarat saavat olla reilusti esillä, jos ne ovat kauniita. Piilotteletko sinäkin kauniita meikkipurkkeja ja purnukoita kylpyhuoneen kaapeissasi? Ei kannata! Kauniit purkit kannatta ehdottomasti jättää esille, sillä ne tuovat ihanaa tunnelmaa kylpyhuoneeseesi. Nykyisin todella monen meikki- tai ihonhoitotuotesarjan purkeissa on kiinnitetty erityistä huomiota niiden kauniiseen ulkonäköön. On nimenomaan ajateltu niin, että nämä tuotteet voit jättää rohkeasti esille. Jos et kuitenkaan halua, että purkit vievät tilaa tasoilla, voit hankkia esimerkiksi pari kaunista, pientä rottinkikoria, joihin saat laitettua purkit kätevästi, mutta niin, että ne ovat yhä näkyvillä. Muutamien harkittujen tuotteiden näkösälle jättäminen näyttää yllättäen jopa hienostuneelta. Jos sinulla on kauniita hajuvesiä, ne kannattaa ehdottomasti jättää kaappien ulkopuolelle. Kaikkia tavaroita ei kuitenkaan kannata jättää esille, sillä se tekee vaikutelmasta ainoastaan sekavan. Jos koet, että kylpyhuoneessasi ei ole tarpeeksi säilytystilaa kaikille kauneustuotteillesi, shampoille, hoitoaineille ja muille, niin kannattaa ehdottomasti hankkia lisää säilytystilaa. Saat kylpyhuonekalusteet netist vaivattomasti.