Krakova on yksi Puolan vanhimmista kaupungeista, joten ei ole mikään ihme, että kaupungilla on valtavasti tarjottavaa sinne saapuville matkailijoille. Krakovassa ei matkailija pety, sillä kaupungin keskeisimmät nähtävyydet sijaitsevat vanhankaupungin alueella, joten siellä voivat hyvin kierrellä myös liikuntarajoitteiset turistit.

Krakovan historiallinen keskusta pitää sisällään tietenkin vanhankaupungin, sekä lisäksi Kazimierzin kaupunginosan ja Wawelin linnan. Historiallinen keskusta Krakovassa pääsi ensimmäisenä kaltaisenaan UNESCO:n maailmanperintökohteiden arvostetulle listalle jo noin neljäkymmentä vuotta sitten.

Kazimierz on kiehtova kaupunginosa, joka huokuu vanhaa juutalaista perintöä. Suuri osa alueen rakennuksista on hyvin vanhoja ja esimerkiksi Remuhin synagoga on rakennettu vuonna 1557. Monet matkailijat vaikuttuvat Kazimierzin alueella vallitsevasta melankolian täyttämästä ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Nowa Hutaa ei kannata myöskään jättää väliin, mikäli Puolan matkallaan pääsee tutustumaan Krakovaan. Se on Puolan kommunistisella aikakaudella rakennettu mielenkiintoinen kaupunginosa, joka oli tarkoitettu terästehtailla rakentavien työntekijöiden kotipaikaksi. Arkkitehtuuri on alueella tyypillisen sosialistinen ja vehreitä puistoalueita ympäröivät massiiviset rakennukset. Nykyään alue tunnetaan köyhyydestään ja siellä voi yhä aistia menneiden aikojen vaikeuksien tuottaman tuskan.

Kun Puolassa käy, on monen toiveena käydä Auschwitz-Birkenaun keskitysleirillä. Krakova onkin hyvä tukikohta, mikäli siellä haluaa käydä. Harva kuitenkaan tietää, että myös Krakovasta löytyy natsien perustama sodanaikainen keskitysleiri. Se löytyy Podgórzen kaupunginosasta ja se on herättänyt kiinnostusta etenkin siksi, että sieltä löytyy Schindlerin kuuluisa tehdas.