Vuonna 1918 perustettu Puolan tasavalta tarjoaa matkailijalle huikeita nähtävyyksiä, edullisen hintatason ja mukavat lentoyhteydet sekä Puolan sisällä että Puolasta maailmalle. Käydään tällä kertaa muutamassa suositussa matkailukohteessa, kuten Varsovan vuonna 1928 perustetussa Zoo -nimisessä eläintarhassa, Gdanskin ihanan värikylläisessä vanhassa kaupungissa, Wieliczkan suolakaivoksessa ja Słowińskin kansallispuistossa ja hiekkadyyneillä.

Tule tutustumaan Puolan upeisiin nähtävyyksiin

Varsovan vanha kaupunki on Puolan sydän ja sielu, jonka kauneuden haluavat nähdä kaikkialta maailmasta kaupunkiin matkaavat turistit. Puolan arkkitehtuuri on jotakin niin kaunista ja ainutlaatuista, että Puola on maa, joka jokaisen matkailijan pitäisi nähdä.

Eläintarha Zoo

Aloitetaan Puolan Varsovan kaupunkiin tutustuminen suuren suosion saaneesta eläintarhasta nimeltä Zoo. Tarhan nimi sivuhuomautuksena sanoen tuo suomalaisten matkailijoiden mieleen Zoo.fi -lemmikkien ruokien- ja hoitotuotteiden nettikaupan, johon kannattaa tutustua ajan kanssa verkossa.

Jokaiselle lemmikin omistajalle Zoo -eläintuotteiden verkkokauppa on luultavasti jo ennestään tuttu, mutta tällä hetkellä kyseinen nettikauppa tarjoaa uutiskirjeen tilaajalle -15 % alennuksen asiakkaan seuraavasta tilauksesta. Tutustu siis laajaan valikoimaan, sillä nettikaupassa on 20 000 upeaa eläintuotetta koirille, kissoille, matelijoille, pienjyrsijöille, kaneille, linnuille ja akvaariokaloille.

Muistathan, että yli 50 euron ostoksista saat asiakkaana aina ilmaisen toimituksen. Tutustu jo ennen Puolan matkaa tai vaikka heti sen jälkeen monipuoliseen lemmikkien verkkokauppaan osoitteessa Zoo.fi. Tiesithän, että voit tutustua juuri silloin, kun sinulle sopii, sillä liike on avoinna netissä 24/7.

Zoo-nimisessä eläintarhassa sitä vastoin on paljon eläimiä, muun muassa harvinaisia kirahveja, sarvikuonoja ja afrikkalaisia norsuja. Yhteensä eläintarhassa asustaa noin 5 000 erilaista eläintä, jotka edustavat lähes 500:aa eri eläinlajia. Zoo-eläintarhan yhteydessä on myös ravintola, jossa on tarjolla perinteisiä puolalaisia herkkuja sekä makeita että suolaisia leivonnaisia.

Gdanskin vanha kaupunki

Gdanskin vanhassa kaupungissa näkyy siellä täällä taidokkaasti rakennettuja punatiilikattoisia hansataloja. Talojen kauneus on aivan omaa luokkaansa. Vanhan kaupungin kuuluisia nähtävyyksiä ovat Dulgi Targ- ja Targ Węglowy -kadut, kaupungin Vihreä portti ja aivan ihastuttava Nowa Motlawa -kanava. Gdanskin vanhaan kaupunkiin kannattaa mennä myös talvisaikaan, jolloin Targ Węglowy -kadulla järjestetään suositut joulumarkkinat.

Elämyksiä, joita ei aina muualta löydy

Tervetuloa tutustumaan kauniiseen Puolaan. Lähde kaupunkilomalle. Tiesithän, että huikean upea Varsovan vanha kaupunki kuuluu kuuluisaan Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon.

Wieliczkan suolakaivos

Wieliczkan 1200-luvulla perustettu suolakaivos on todella vierailemisen arvoinen. Taidokkaasti opastettu kierros läpi ihastuttavan ja nostalgiaa henkivän kaivoksen huipentuu valoisaan 500:lla kattokruunulla valaistuun kappeliin.

Słowińskin kansallispuisto ja hiekkadyynit

Itämeren rannalla sijaitseva kaunis slaavilainen Puola esittelee ylpeänä huikean kauniin Słowińskin kansallispuiston. Aivan upea nähtävyys ovat noin 40 metrin korkeuteen ylväästi kohoavat valkeat hiekkadyynit. Tuulen voimasta aina uudelleen ja uudelleen kauniisti muotoutuvat hiekkadyynit voi omin silmin nähdä Łebsko-järven ja Itämeren välisellä alueella.