Jalkineiden valinta voi olla erittäin turhauttava ja pitkä prosessi, mikäli aikoo löytää kaikkein ihanteellisimmat kävelykengät. Jalkineiden käyttötarkoitus voi olla joko jatkuvaan käyttöön pitempiä matkoja varten tai joskus ovat lyhyempien matkojen kävelyyn sopivat jalkineet tarpeen. Joka tapauksessa, onpa jalkineiden käyttötarkoitus mikä tahansa, on syytä valita huolella ja varmistaa että ne eivät vahingoita jalkojaan millään tavalla. Kun valitset huolellisesti jalkineet, voit estää ikäviä jalkavaivoja syntymästä. Jalkineiden valinnassa on syytä kiinnittää huomiota erityisesti niiden kokoon. Jos jalkineet ovat liian pienet, ne voivat hiertää ikävästi jalkojasi. Mikäli kengät ovat aivan liian suuret, jalkojen astuminen on liian epävakaata, aiheuttaen jaloille epämiellyttäviä ongelmia. Usein lapsilla on käytössään aivan liian pienet kengät, mikä ei ole kovin hyvä kasvavan lapsen kehityksen kannalta. Vanhempien on syytä varmistaa lasten jalkineiden sopivuus aika ajoin, jotta lapselle ei tulisi myöhemmin ongelmia kävelyn ja jalkojen liikkumisen kanssa. Miten sitten voi valita juuri oikeanlaiset jalkineet?

Kenkien valitseminen oikealla tavalla

Jalkasi tarvitsevat oikeanlaista tukea, joten Valitse kengät oikein. Jalkine on sopiva, kun suurimman varpaan päässä on enemmän kuin 1 cm tyhjää tilaa. Mikäli kyseessä on lasten kengät, täytyy tilaa olla paljon enemmän. Uusia kenkiä hankkiessa on varmistettava, että jalkaterän pituuden päälle lasketaan tyhjää tilaa 17 mm ja jo käytössä olevissa kengissä tilaa on ainakin 12 mm. Korkeussuunnan tila on oltava myös sopiva. Mikäli käytät ohutpohjaisia jalkineita, ne aktivoivat sopivasti jalkaterän lihaksia. Jalkineiden on hyvä olla säädettävä kiinnitys, mikä pitää kengän varmasti ja tukevasti paikallaan. Kenkien materiaali kannattaa valita myös huolellisesti, sillä pehmeä ja hengittävä materiaali takaa sinulle erittäin miellyttävän jalkineiden. Materiaali voi olla nahka tai kangas, jolloin kenkä on yleensä erittäin miellyttävä ja käytännöllinen. Kun kenkä on mahdollisimman kevyt, on kävelykin ja liikkuminen kevyen oloista. Jalkojesi terveyden kannalta oikeanlaisten jalkineiden valinta ja käyttö ovat siis äärimmäisen tärkeitä. On tärkeää muistaa, että jalkojesi terveys voi heikentyä pahimmillaan niin huonoksi, että kävely voi jossain vaiheessa muuttua lähes mahdottomaksi. Millaisia terveysongelmia jalkojen kanssa voi ilmetä?

Monia hyötyjä oikeanlaisista kengistä

Monet sairaudet voivat tuntua ja näkyä jollain tavalla jaloissa. Psoriasis sekä monet pitkäaikaissairaudet, kuten nivelreuma, diabetes sekä sydän- ja verenkiertoelimistön sairaudet voivat aiheuttaa erittäin ikäviä jalkavaivoja. Lisäksi liikkumattomuus ja ylipaino edistävät huonoa jalkaterveyttä. Mikäli jalkoja ei hoida, ne eivät pysy terveinä koko elinikää. Monet tutkimukset osoittavat, että jalkavaivat lisääntyvät merkittävästi, kun ikää tulee lisää ja muut sairaudet aiheuttavat lisäongelmia jalkojen kanssa. Miten voit pitää jalkasi hyvässä kunnossa ja varmistaa että ne eivät menettäisi tarpeellista kykyä liikkua ja kävellä? Jalkoja pitää käyttää, jotta niiden terveys pysyisi hyvänä mahdollisimman pitkään. Jalat pitävät liikkumisesta ja erilaisesta kuormituksesta. Esimerkiksi kesällä voit lähteä paljain jaloin retkelle metsään. Kun kävelet paljain jaloin, se voi edesauttaa jalkojen ja jalkaterien pieniä lihaksia. Mikäli sinulla kuitenkin on jalkaterän alueella nivelrikkoa tai kipuilevat jalkapohjat, tai sinulla on diabetes, ei ole suositeltavaa kävellä paljain jaloin. Kun haluat varmistaa jalkojesi hyvän terveyden, voit olla varma että ecco kengät sopivat hyvin kävelyyn.